Бързо пиле с пресен босилек, печен чесън и панчета ( по Джейми Оливър) / Fast chicken with fresh basil, roasted garlic and pancetta ( by Jamie Oliver)



Здравейте приятели!
С днешната рецепта ви предлагам още едно предложение от серията Бързи, Лесни и Вкусни вечери.
Мога само да кажа, че си облизахме пръстите. И как иначе. 
Кой не знае Джейми Оливър, кой не е чувал за него?
Пилето по тази рецепта е от тези бързи вечери, при които слагаме необходимите продукти в тавичка, включваме фурната, наливаме си вино или бира и след по-малко от час имаме прекрасна вечеря.
Започна Европейското по футбол. И наред с футболните страсти трябва и да се яде. Колкото по-малко време отнема това толкова по-добре.
Тази рецепта ала Джейми е супер лесна, супер бърза, с аромат на пресни подправки и печен чесън. Просто неустоимо!

Необходими продукти: за 4 порции

8 бр. Пилешки бутчета
2 глави чесън
шепа черни маслини без костилките
връзка пресен босилек
200 гр.Чери домати
2 с.л Зехтин Extra Virgin
8 слайда Панчета (или Бекон)
черен пипер
сол на вкус
Изсушена червена люта чушка (чили) - по желание

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната (при мен на 250 градуса, на долен и горен реотан).
В тавичка накъсваме листата пресен босилек, прибавяме необелените скилидки чесън (или направо целите глави чесън необелени)  и заливаме с зехтина.
Почистваме и измиваме пилешките бутчета. Подсушаваме ги с кухненска хартия или кърпа. Посоляваме, поръсваме с черен пипер. Добавяме ги  в тавичката, в която ще печем ястието, заедно с чери доматите и маслините. Объркваме всичко добре и подреждаме пилешките бутчета най-отгоре.
Печем до леко зачервяване на пилето, обръщаме от другата страна и отново печем.
Малко преди да извадим от фурната нареждаме отгоре слайдовете панчета или бекон и печем за около 10 мин (до приятен хрупкав загар на панчетата).
Това е!
Да ви е сладко!







 Адаптирано от

Няма коментари:

Публикуване на коментар