Пурички със зеленчуци и млечно - орехов сос / Vegetable filo rolls with milk walnut sauce


Необходими продукти:


1 пакет фини кори за баница
1 патладжан - нарязан на ситни кубчета
2 печени червени чушки - нарязани наситно
100 гр краве сирене - натрошено
100 гр пушен кашкавал - нарязан на ситни кубчета
1 домат - обелен и нарязан наситно
1 с.л пресен босилек -  нарязан наситно
1 с. л зехтин
олио за намазване на корите
желтък от едно яйце - за намазване на рулцата
маково семе за поръсване

За Соса:


1 ч.ч кисело мляко
1 скилидка чесън - пресована
1 с.л пресен копър нарязан
2 с.л смлени орехови ядки
сол на вкус
дребни стафиди  - по желание





Начин на приготвяне:

Измиваме, обелваме и  нарязваме патладжана на кубчета. Поръсваме със сол и оставяме настрани за около 10 мин., за да си пусне горчивия сок.
Загряваме зехтина в тиган и в него запържваме кубчетата патладжан. Изваждаме ги върху салфетка и попиваме излишната мазнина. Изчакваме да се охладят.
В купа приготвяме плънката - смесваме кубчетата патладжан, чушките, сиренето,  кашкавала, босилека и домата.





Развиваме корите за баница и за всяка пуричка работим с 2 кори.
Намазваме корите с малко олио, разпределяме малко от плънката по ширина на корите.
Завиваме на руло, до средата на корите. След това прегъваме страничните краища навътре  и продължаваме да навиваме на руло.
По този начин приготвяме всички пурички докато свършат корите за баница.
Намазване всяка пуричка с разбит жълтък и поръсваме с маково семе.
Печем в предварително загрята фурна до приятен златист загар.
Поднасяме с млечно - орехов сос.
За неговото приготвяне смесваме всички посочени продукти за соса. По желание може да добавим към соса и стафиди.
Да ви е сладко!

Източник: Списание Меню






Ако ви е харесала тази рецепта, помогнете ми да я популяризираме, като я споделите с бутоните за споделяне в социална мрежа по ваш избор, или харесате страничката на блога във Facebook.
Благодаря Ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар