Коледен брауни кейк с орехи и сушени смокини / Christmas cake with walnuts and dried figs




Шоколад, орехи, сушени смокини, аромат на канела, джинжифил и ром..........Коледно ми е!
100 % шоколадово удоволствие!
Насладете му се с чаша ароматно кафе!




Необходими продукти :

160 гр черен шоколад
125 гр масло
150 гр кафява захар Мусковадо (или друг вид кафява захар)
2 яйца
150 гр брашно
4 с.л прясно мляко
1 ч.л Био Бакпулвер на Алнатура (или обикновен Бакпулвер)
2 с.л какао
8 бр. сушени смокини
100 гр орехи - нарязани на едро
1 капсула есенция Ром
1 ч.л настърган джинжифил
щипка канела


Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня. Добавяме захарта и яйцата и разбиваме с миксер. Следват прясното мляко, брашното,бакпулвера, какаото и ароматите.
Отново разбъркваме с миксер.
Към сместа прибавяме смокините и орехите и разбъркваме с дървена бъркалка.
Полученото тесто изсипваме в подходяща форма за кейк (използвам огнеупорна тава с размери 30/20 см.).
Печем в загрята фурна на 180 гр. до суха клечка ( на мен ми отнема около 30 мин, но ви съветвам да си следите процеса).
След изпичане охлаждаме добре кейка и поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!
























Няма коментари:

Публикуване на коментар